Kategorier
Kristeligt Dagblad

Søren Espersens hykleri. Religionsfriheden har det svært i Israel

Bragt i Kristeligt Dagblad den 13. januar 2011 

Af, Fathi El-Abed – Dansk Palæstinensisk Venskabsforening

SØREN ESPERSEN fra Dansk Folkeparti vil hjælpe de kristne arabere efter de forfærdelige og forkastelige myrderier begået mod dem, senest oplevet i såvel Irak som i Egypten. Det er endnu et bevis på, at terrorismens og fanatismens dagsorden rammer vidt og bredt. Og senest har vi set, hvordan kriminelle fanatikere udløste en bilbombe foran den koptiske kirke i Egypten. Det er afskyeligt og grimt.

Men én ting glemmer blandt andre Søren Espersen: Længe inden radikale islamister ramte flere steder uden for den arabiske og muslimske verden, så ramte de tusinder i den muslimske verden gennem de seneste par årtier. Og det skal vi alle tage afstand fra og bekæmpe – uanset hvor den religiøse og nationale fanatisme rammer.

SÅ LANGT ER JEG enig. Ikke desto mindre mener jeg, at det er at gå over stregen, når Søren Espersen vil bede udenrigsminister Lene Espersen ( K) om at indkalde samtlige muslimske ambassadører i Danmark for at få en forklaring fra dem om, ” hvad de muslimske lande agter at gøre for at standse kristenforfølgelser”.

Det lyder som et sympatisk krav fra den ellers evigt antimuslimske DF’er. Men det er samtidig et populistisk krav fra det parti, der om nogen har ført hetz mod en bestemt gruppe i Danmark, alene fordi de er muslimer, og er et godt koncept i jagten på stemmer.

DET ER IKKE MINDST hyklerisk, eftersom netop Søren Espersen vælger at se bort fra forfølgelser og chikane fra fanatiske israeleres side mod de kristne palæstinensere. I selve Israel, vel at mærke.

For nogle måneder siden oplevede en palæstinensisk kirke i Jaffa ved Tel Aviv en fortsættelse af flere års kampagne og chikane mod menigheden fra en gruppe ortodokse jøder, der nu med rettens hjælp vil sætte en stopper for kirkeklokkerne med den begrundelse, at det forstyrrer og larmer i kvarteret! En anden nylig hændelse fandt sted omkring julen i Jesus-fødebyen Nazaret i den nordlige del af Israel, hvor flertallet af indbyggerne er palæstinensere. Desuden bor der også en større gruppe af fanatiske og nationalistiske jøder, som har været på barrikaderne – bogstaveligt talt – for at forhindre den kristne palæstinensiske menighed i at have juletræ på byens centralplads, som det er sket gennem århundreder. Begrundelsen fra de fanatiske jøder? Det støder og sårer jødernes følelser, at julen markeres med så meget julepynt og endda et stort juletræ i byen.

Eksemplerne er mange.

Også fra det besatte Vestbredden og ikke mindst i den besatte palæstinensiske by Østjerusalem.

Så jeg ser frem til, at Søren Espersen vil opfordre udenrigsminister Lene Espersen til også at indkalde den israelske ambassadør i Danmark for at sikre de palæstinensiske kristne fuld religionsfrihed i selve Israel og på Vestbredden.

Det vil for alvor bevise Søren Espersens og Dansk Folkepartis reelle bekymring for de kristne araberes ve og vel, og at sagen ikke er den sædvanlige anti-muslimske tale med en sandt fabrikeret sorg og bekymring fra Dansk Folkepartis side.

Alt andet vil være det rene hykleri.