Kategorier
Berlingske Tidende

DF og Israel har samme passion

Af, Fathi El-Abed, Næstformand – Dansk Palæstinensisk Venskabsforening

Bragt i Berlingske den 25. juni 2005

Antisemitisme og FN

For noget tid siden var jeg til et spændende foredrag. Foredragsholderen var den israelske ambassadør i Danmark, David Walzer. Emnet drejede sig indirekte om konflikten i Palæstina. Den israelske ambassadør skulle fortælle forsamlingen om forholdet mellem Israel og FN. Den israelske ambassadør argumenterede ihærdigt for (med sit kendskab til FN efter flere års arbejde i den israelske mission i FN), at han om nogen kendte til, hvad folkene i FNs bygning mener om Israel og jøderne. Ambassadøren var ikke i tvivl. Antisemitismen trives i bedste velgående i hele FN-systemet. Ingen af de tilstedeværende turde at sige ambassadøren imod. Beskyldningen om antisemitismen hang i luften.

Jeg følte mig, for at sige det mildt, meget privilegeret. Semit, som jeg er, har jeg altid kunnet levere det ene Israel-kritiske spørgsmål efter det andet uden at frygte beskyldninger om antisemitisme. Alligevel er jeg et par gange blevet beskyldt for det samme. Absurd.

Jeg havde nær glemt den dag. Indtil jeg læste et indlæg 11. juni i Berlingske Tidende af MF Søren Espersen (DF). Han ville »forsvare« Dansk Folkeparti, der i forbindelse med en forespørgselsdebat i Folketinget tidligere på måneden havde markeret sit mishag over for FN og især Menneskerettighedskommissionen.

Jeg har intet problem med Søren Espersen. Bortset fra hans og hans partis forkastelige menneskesyn samt hans tilsyneladende indgroede had til araberne generelt og palæstinenserne især. Men det, der slog mig i hans indlæg, var, at det intet nyt indeholdt. Det var nemlig som taget ud af munden på den israelske ambassadør. Ordret for at være helt nøjagtig. Punkterne og argumenterne i Espersens indlæg var tro kopi af foredraget med den israelske ambassadør.

Der er selvfølgelig intet galt i det. Sådan er livet. Vi, palæstinensere, kan ikke være venner med alle. Bestemt ikke med Søren Espersen eller Dansk Folkeparti for den sags skyld. Det er jo ingen hemmelighed at såvel Dansk Folkeparti som Israel deler samme passion. Nemlig hadet til arabere og palæstinensere især. Og det er ej heller en hemmelighed, at Søren Espersen og DF generelt har tætte bånd til Israel og den israelske ambassade i Hellerup. Det er ikke mere end fire år siden, at den tidligere israelske ambassadør i Danmark, Carmi Gellon, stod på talerstolen under DFs landsmøde og erklærede; Hvem siger, at DF hader udlændinge, når partiet kan lide og er ven med Israel?

Men af hele mit hjerte siger jeg til lykke til begge parter med det flotte arrangerede ægteskab, som Søren Espersen har stået fadder til. Jeg misunder dog ingen af parterne.