Kategorier
Berlingske Tidende

Palæstina er virkelighed

Bragt i Berlingske Tidende den 19. oktober 2000Af, Fathi El-Abed, Madvigs Allé , 1829 Frederiksberg C
Jeg kunne ikke lade være med at le ad den kloge dr.phil. Hans Hauges indlæg 11. oktober med den primitive overskrift »Findes der palæstinensere?«, som jeg mener er spild af Berlingske Tidendes kostbare spalteplads, hvor Hans Hauge i øvrigt ofte ytrer sig om samfundsrelaterede emner, men i dette spørgsmål har han ramt helt ved siden af. Som Palæstinenser med stort P har jeg gennem tiden – både i Danmark og ude i den store verden – mange gange været vidne til den zionistiske retorik og påstanden om, at der ikke findes palæstinensere, at Palæstina var et land uden folk, og de stakkels jøder (læs: zionister) var et folk uden land. Argumenter som har været brugt igen og igen for at retfærdiggøre zionisternes voldtægt af Palæstina. Det startede ikke med Golda Meïr og endte absolut ikke med hende. Klassiske argumenter som zionismens frontfigurer har anvendt gennem tiden og anvender selv den dag i dag. Når jeg understreger, at jeg er Palæstinenser med stort P, så er det ikke, fordi jeg er en såkaldt fanatiker eller nationalist eller i øvrigt var blandt de få ballademagere i forbindelse med demonstrationen forleden i København. Næhnej, jeg er nemlig født og opvokset i en af Libanons mange palæstinensiske flygtningelejre. Det har jeg skammet mig over, fordi det betød ydmygelse og magtesløshed. Men ikke desto mindre er jeg i dag stolt, fordi flygtningelejren gav mig styrke, selvtillid og identitet. En identitet som har virket som en skudsikker vest mod alle dem, der gennem årene har sat spørgsmålstegn ved vores kamp. Hans Hauge er ikke den første, og det stopper nok heller ikke med ham. Der vil, så længe konflikten varer, være folk, der gør sig kloge på vores tragedie. En tragedie som for alvor startede med FNs manipulerende delingsplan af Palæstina i 1947.