Kategorier
Politiken

Tag dig lige sammen, Naser Khader

Af, Fathi El-Abed – Formand For Dansk Palæstinensisk Venskabsforening

Bragt i Politiken den 15. februar 2016 

NASER KHADER (NK) truer i et indlæg (Pol. 9.2.) Mellemfolkeligt Samvirke (MS) og andre organisationer til tavshed. Forsøg på intimidering kender vi fra diktaturer og totalitære regimer.

NK retter i samme åndedrag også et primitivt og uforståeligt angreb mod Dansk Palæstinensisk Venskabsforening (DPV) ved at kalde foreningen for en »Fjendskabsforening«. Hvad bygger NK denne usaglige kritik på? Og hvad har egentligt ændret sig i DPV, siden NK for nogle år siden selv var medlem, men blev slettet for manglende kontingentbetaling 2 år i træk? DPV undrer sig også over NK’s ubehøvlede og aldeles uberettigede angreb. Foreningen arbejder for en tostatsløsning og baserer sine landsdækkende aktiviteter på netop Danmarks, EU’s og hele det internationale samfunds holdning på området. NK trænger for alvor til at blive mindet om, hvad ytringsfriheden går ud på. Han kan ikke bare nøjes med at besynge den på grund af populistiske interesser.

Det handler i den grad om at tolerere andres kritik i det offentlige rum – særligt når man er folkevalgt som NK.

DPV vil helst bruge vores kostbare tid på at oplyse om den uretfærdige israelske undertrykkelse, som det palæstinensiske folk dagligt lever under i det besatte Palæstina. Ikke på at forsvare os mod ubehøvlede angreb fra NK.