Kategorier
BT

Ja, Israel bliver favoriseret

Bragt i Dagbladet BT. den 7. august 2014 

Af, Fathi El-Abed, formand – Dansk Palæstinensisk Venskabsforening

Er dækningen af Israel-Palæstina-konflikten i de danske medier for unuanceret?

DER ER NOGET helt grundlæggende galt i de danske mediers dækning af Israels overgreb på palæstinenserne.

I nogle danske medier har det nogle gange virket som om, de læste op af pressemeddelelser fra den israelske hær. Hr. og fru Jensen lægger sikkert ikke mærke til det, men der bliver tegnet et billede af konflikten, som jeg og mange andre ikke kan genkende.

Hvis man ser på udenlandske medier, f. eks. tyske og britiske, så har de en helt anden og meget mere kritisk dækning af konflikten. Næsten alle danske medier siger, at det er en kamp mod Hamas, men det er alle organisationer i Palæstina, der kæmper mod Israel. Men Hamas er det perfekte fjendebillede for Israel, for de har ingen sympati i Vesten.

Man skal være døv og blind for ikke at se, at der er noget galt, når Israel dræber 400 børn og 1.800 civile, og Gaza ligger i ruiner.

ISÆR DÆKNINGEN FRA udsendte korrespondenter har været fuldstændig farvet af deres forhold til Israel.

Nogle af dem, bl. a. TV2s Steffen Jensen og DRs Hanne Foighel, har boet i Israel i 30 år og enten har eller har haftbørn i den israelske hær eller efterretningstjeneste, som overdænger børn og civile med bomber.

Der går grænsen for mig, for det gør, at de har et loyalitetsproblem. Det gennemsyrer deres holdninger, at de er en del af et samfund, og de vil aldrig sige noget grundlæggende kritisk om Israel og kan derfor ikke fortælle, hvad der egentlig foregår.

Der er så mange eksempler på deres ‘ reklame’ for Israel, at jeg kunne skrive en bog om det.