Kategorier
Kristeligt Dagblad

Fasthold nu Det Arabiske Initiativ. Nej til Søren Espersens populistiske plan

 Bragt i Kristeligt Dagblad  den 20. oktober 2010 

Af, Fathi El-Abed – Debattør

IGEN I ÅR slår Søren Espersen ( DF) på krigstrommen mod Det Arabiske Initiativ.

Og nu er det vist alvor. De, der kender til de mange fantastiske resultater, der gennem de sidste syv år er kommet ud af initiativet, har aldrig været i tvivl om, at det på et eller andet tidspunkt nok vil lykkes Søren Espersen at føre kniven over struben på det mellemfolkelige initiativ. En ren halalslagtning og endda med en stor nydelse for manden, der om nogen til alle tider har dæmoniseret alt palæstinensisk, arabisk og muslimsk.

Søren Espersen vil lade de mange gode og demokratiske kræfter i den arabiske verden i stikken. Formålet? Det må være en form for tilfredsstillelse af sine populistiske politiske synspunkter.

Søren Espersen udnytter endnu en gang den situation, vi befinder os i – det vil sige den økonomiske krise, som har affødt en tendens i regeringen med ønsket om at spare. Stort endda. Og her ser Søren Espersen straks en kærkommen lejlighed til at fremføre sine islamofobiske synspunkter.

AT FORSTÅ ud fra udmeldingerne i medierne de seneste dage så bygger Søren Espersen fortsat i høj grad sin viden på fordomme, formodninger – og gætterier.

Nøjagtigt som det er tilfældet med Søren Espersens mening om palæstinenserne og deres kamp for frihed, selvstændighed og befrielse.

Og det undrer nok en del, at Søren Espersen gentagne gange siden 2003 har slået til lyd for en underminering af det initiativ, som daværende udenrigsminister Per Stig Møller ( K) søsatte netop for at hjælpe det arabiske samfund – via civilsamfundet – med at adoptere de demokratiske og værdifulde værdier, vi nyder godt af i vores del af verden.

Men det skyldes et længe næret ønske hos Søren Espersen om intet at have med den arabiske verden at gøre.

Det vil uden tvivl være en glædens dag for Søren Espersen, hvis det nu – må Allah forbyde det – lykkes ham at få Det Arabiske Initiativ lukket.

Så kan Søren Espersen for alvor gentage sit evige mantra om, at det jo ikke kan lade sig gøre at indføre demokrati eller god regeringsførelse i den arabiske verden.

Jeg kan kun sætte min lid til, at de ansvarlige borgerlige politikere på Christiansborg vil værne om Det Arabiske Initiativ og endda vil udvide initiativet markant, så vi for eksempel også kan begynde at eksportere vores bud på social retfærdighed til den arabiske verden og måske på sigt til resten af den muslimske verden. Det vil for alvor gøre en forskel, der kan mærkes og vil uden tvivl hive tæppet væk under yderligere populistiske initiativer fra Søren Espersens side.

” Selvfølgelig er den rivegal i de samfund, der slet ikke skelner mellem politik og religion. Men den er også gal i et samfund, der gør politik til religion. Og det er vi godt på vej til i Danmark: at gøre politik til underholdningsreligion.” BJØRN BREDAL, OPINIONSREDAKTØR, OM ” VILD MED DANS”, ” BORGEN” OG ANDRE TV-PROGRAMMER, I DAGBLADET POLITIKEN Det vil uden tvivl være en glædens dag for Søren Espersen, hvis det nu – må Allah forbyde det – lykkes ham at få Det Arabiske Initiativ lukket.