Kategorier
Jyllands Posten

Alt for Israel

Af, Fathi El-Abed, Formand – Dansk Palæstinensisk Venskabsforening

Bragt i Jyllands Posten den 21. september 2007

JEG har med stor interesse læst Nils-Ole Hegglands (NH) voldsomme kritik af mig (JP 11/9).

Nils-Ole Hegglands argumenter er ikke nye. For nogle år siden blev jeg og andre beskyldt for ensidighed, hver gang Israel blev kritiseret. Men når palæstinenserne blev kritiseret, blev det udlagt som ekspertviden.

Det er mig uforståeligt, at NH beskylder mig for at udbrede had. Er det en ny taktik i bestræbelserne på at forsvare den israelske besættelsesmagt? Jeg er ærligt talt ikke helt med på, hvad NH beskylder mig for; for ikke at være velintegreret (med alt hvad ordet velintegreret bærer med sig af nedladenhed). Eller for at indgyde til had?

NH blander mange ting sammen og skriver så usammenhængende, at hans indlæg er ét stort rod. Ja, jeg var talsmand, bestyrelsesmedlem, men først og fremmest initiativtager til Demokratiske Muslimer sidste år. Og jeg er den dag i dag stolt af mit engagement for at forsvare mit land – Danmark. Men jeg er ikke helt med på, hvad det har med kritikken af Israel at gøre.

Til NH’s og andres orientering er jeg også medlem af en dykkerklub, ølklub og flere andre klubber i politisk og social sammenhæng. Har det for mig og læserne en betydning, at NH er medlem af arbejdsmarkedsudvalget i min hjemkommune Frederiksberg og for den sags skyld i måske andre mere eller mindre betydelige forsamlinger?


Ond besættelse

Nej, vel? Så lad os holde os til argumenter og modargumenter alene i forhold til Israel og den onde besættelse, det udøver i Palæstina.

Jeg vil nøjes med at argumentere mod ét punkt i NH’s indlæg. Nemlig opfattelsen af Israel som et demokrati. NH bagatelliserer Israels ugerninger mod palæstinenserne med, at landet er et demokrati (men ikke fejlfrit).

Ikke fejlfrit? Et land, der gennem de seneste 40 år har holdt et helt folk i et jerngreb med en besættelse, der nu har varet 35 år mere, end da Danmark var besat af nazisterne. Det er palæstinensernes egne 40 forbandede år.

Et land, der siden 1967 har fængslet mere end 750.000 palæstinensere, hvad der svarer til en tredjedel af det palæstinensiske folk i Palæstina nu. Et land, der uden nogen form for rettergang henretter til højre og venstre. Et land, der fængsler i titusindvis uden anklager mod de tilbageholdte.

Jovist holdes der valg i Israel. Men det gør der også i Iran og Vestens allierede lande som Egypten, Jordan og nu Irak. Er de demokratiske? Nej, og langt fra.

Og her er jeg enig med NH og andre. Så ingen grund til den form for mistænkeliggørelse mod mig, hvad det angår. Jeg mindes også, at P.W. Botha og F.W. de Klerk i den hedengangne apartheidstat i Sydafrika blev demokratisk valgt. Pinochet blev flere gange i sin tid valgt som præsident for Chile. Var disse lande demokratiske?


Mangelfuldt demokrati

Så lad os holde os til kendsgerningerne, som er: At Israels demokrati ikke er fejlfrit, som NH karakteriserer det. Men mangelfuldt.

NH, som tilhører anstændighedens parti, må sammen med andre, der blindt forsvarer Israel, hver gang det bliver kritiseret, indrømme, at Israels demokrati blot er et dække for Israels umættelighed med hensyn til palæstinensernes land og ressourcer.

Jeg vil med glæde tage hr. Heggland og andre politikere med på en rejse til Israel, så de ved selvsyn kan opleve den såkaldte ligebehandling af palæstinenserne i Israel. Gad vide, om hr. Heggland er klar over, at de palæstinensiske medlemmer af det israelske parlament Knesset ikke må deltage i flere af parlamentets udvalg? Og at palæstinenserne i Israel ikke længere må købe jord i deres forfædres hjemland?

Men så ved du det nu, hr. Heggland.