Kategorier
Begyndelsen Berlingske Tidende

Palæstinenseren og Zionisten

Af Fathi El-Abed, Formand for Det Palæstinensiske Studenterforbund i Danmark

Bragt i Berlingske Tidende den 5. december 1990

En dag i 1947 angreb bevæbnede jødiske zionister en forsvarsløs palæstinensisk landsby, Deir Yassin: Over 300 palæstinensiske børn, kvinder og gamle blev dræbt ved massakren, der . . . Sådan har mange mennesker valgt at begrave den israelsk-palæstinensiske konflikt i ord og anklager. Henrik Pundik, der skriver på vegne af Dansk Zionistforbund, gjorde det i et anklagende læserbrev i Berlingske Tidende den 25. november, hvori han vender sig mod Ole Olsen fra Dansk Palæstinensisk Venskabsforening og imod PLO, den Palæstinensiske Befrielses Organisation. Pundik har dermed påtaget sig opgaven med at begrave palæstinensernes nationale rettigheder i et hav af anklager og han forsvarer Israels handlinger med argumenter om hvad palæstinenserne og de arabiske lande foretog sig i 1920, i 1947, i 1967 osv.

Jeg vil hellere starte en dialog om alles fred og om fremtiden i Mellemøsten. Jeg vil gerne opfordre Henrik Pundik og andre medlemmer af Dansk Zionistforbund til at deltage i en direkte dialog med mig og andre almindelige palæstinensere, som bakker op omkring PLO’s moderate linie og PLO’s fredsinitiativ. Men vel at mærke en dialog om fremtiden og ikke om fortiden. En israeler der mødes med medlemmer af PLO risikerer fængselsstraf. Men du, der er dansk statsborger kan uden problemer deltage i en dialog med palæstinensere, som jeg. Jeg vil gerne invitere dig til en sådan dialog om fremtiden og jeg vil også gerne opfordre Berlingske Tidende til at være ramme om og initiativtager til en sådan dialog mellem palæstinensere i Danmark og herboende zionister.